Min rejse mod en grøn garderobe

Mine tanker om en grøn garderobe og en grønnere livsstil, og dermed også min blog, begyndte i september 2019. Jeg var ude at rejse med min kæreste i Vietnam og Australien, 3 uger hvert sted. To meget forskellige lande med hensyn til fokus på bæredygtighed. I Vietnam flød gaderne med plastik, luftforureningen var høj, og der var motorcykler og biler overalt. I Australien oplevede vi et stort fokus på bæredygtighed og renlighed i byerne. Det var en øjenåbner for mig at opleve dette, mest af alt fordi det var en kæmpe kontrast at rejse til Australien efter at have besøgt Vietnam. Vi besøgte min kærestes søster på en ø tæt på en by, der hedder Exmouth. Exmouth har et fantastisk dyreliv, og for at bevare det, må de tænke på miljøet og klimaet. De havde butikker med fokus på zero waste og løsvægt, hvor du kunne medbringe din egen beholder og selv tilføje det ønskede. Så betalte man for, hvor meget man havde puttet i sin beholder. Det er kommet meget mere til Danmark nu med Zero Waste butikker, men på daværende tidspunkt i 2019 havde jeg ikke set det nogen steder før.

Læs også: Garderobeglæde, indretning og selvkærlighed

Rejsen mod en grøn garderobe

Da vi kom hjem fra vores halvanden måneders rejse, følte jeg en trang til forandring. Forandring i min garderobe og i min tankegang om tøj. Jeg havde en følelse af, at der var for meget støj i mit hoved med alt det tøj, jeg havde i min garderobe. Jeg havde rejst i halvanden måned med kun håndbagage. Dette var et bevis på, at jeg ikke havde brug for mere i min garderobe heller. Jeg har i min tid på efterskole, gymnasiet og mit første sabbatår været en stor shopper. Jeg købte noget nyt hjem fra fast fashion hjemmesider hver uge, brugte det tre gange, og så blev jeg træt af det igen. Dette var noget, jeg ønskede at ændre på for at spare penge og fordi det slet ikke var nødvendigt.

Jeg sorterede derfor i min garderobe og solgte det på TrendSales eller gav det til genbrug. Til sidst havde jeg nærmest intet tøj tilbage, så jeg prøvede derefter at mærke efter, hvilket tøj jeg følte mig tilpas i, og hvilke farver jeg synes, der passede til mig. Jeg fandt ud af, at neutrale farver passede bedst ind i min garderobe, da det var farver, jeg ikke ville blive træt af og ende med at sortere fra. Så begyndte jeg at undersøge, hvilke virksomheder/brands, der havde et større fokus på bæredygtighed med hensyn til produktion, materialer og genanvendelse.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *