I øvrigt #2

Tips til en mere miljøvenlig hverdag

Bæredygtighed fylder meget på medier i øjeblikket, og det er samtidig også begyndt at fylde en del for mig. Laura Keil, som er en dansk youtuber, har på sin lange rejse lavet en serie, hvor hun samler affald på stranden, og kommer også ind på plastik, og hvor stor påvirkning plastik har på miljøet. Hendes serie satte utrolig mange tanker i gang hos mig, og har virkelig fået mig til at genoverveje mine dårlige vaner med plastik poser og de billige vandflasker. Det kan være svært til at ændre på de dårlige vaner, men kan være nemme med hjælp. Jeg har til dette indlæg fået lidt hjælp af min veninde, som har hjulpet mig med at strikke lidt tips frem til jer. For at gøre det mere overskueligt for jer at læse, og for at det ikke bliver en roman, har jeg altså valgt at dele indlæggene op, og så vil de resterende tips altså komme løbende.

Jeg håber det kan hjælpe jer til en mere miljøvenlig hverdag.

Tips:

Undgå plastiksugerør – medbring eventuelt eget sugerør af genanvendlige stål eller bambus, som kan vaskes og genbruges. Man kan også købe et sæt bestik til at have med i tasken, som kan erstatte engangsbestik.

Bambus tandbørste – kan fåes på abonnement eller som engangskøb hos webrush.dk, hvor man også kan købe tandpasta, der er fri for mikroplast og som kommer i bionedbrydelig emballage. De sælger desuden også mere miljøvenlige vatpinde.

Medbring selv et net til indkøb eller tag varerne i hænderne, hvis muligt. Link: Mads Nørgaard net, bestseller net, og Bestseller stof taske.

Hvis muligt i forhold til afstand, drop bussen og hop på cyklen eller tag en god gåtur til skole/arbejde, og få dig en god start på dagen med dejlig musik i ørerne.

Affaldssortering (kan du evt. læse om her)

Til rengøring findes der bæredygtige rengøringsprodukter, kan findes her og her.

Garderoben kan gøres bæredygtig ved køb af tøj produceret i bæredygtige materialer, og som mest bæredygtige, lade være med at købe noget eller gå på genbrug efter tøj, men det er selvfølgelig ikke for alle, og det er heller ikke lige altid, at der er noget der dur. Men der findes altså butikker, som specialiserer sig indenfor det at være miljøbevidst, og producerer tøj af miljøvenlige materialer. Her kan man blandt andet finde økologisk undertøj, strømper og t-shirts. Jeg har selv en bh og et sæt underbukser derfra, og jeg synes det er super lækkert materiale. Jeg er især vild med bh’en, og bruger den nærmest hver dag.
Amalie Wessel kan blandt andet hjælpe dig godt på vej hen i mod en bæredygtig garderobe med hendes blogindlæg “5 trin til en mindre, men bedre og mere tilfredsstillende, bæredygtig garderobe“.

Hold stikkontakterne slukket, når de ikke er i brug, og sørg for at radiatoren er slukket, når vinduerne åbnes, ellers varmer radiatoren ekstra meget, og det er ikke sundt.

Har man travlt om morgenen fx, og nupper en kaffe med fra nærmeste tankstation, kan et tip være, at medbringe sin egen termokop, eller at droppet låget til kaffen. På den måde sparer man på plastic.

Interesserer du dig meget for bæredygtighed og ønsker at vide mere, har jeg nedenfor samlet gode profiler på Instagram, der interesserer sig for bæredygtighed, og ønsker kloden gør det samme.

Gode profiler at følge:

@neohippie.dk

@emilielilja
Herunde – @miljomulle

@fredesblog

@rockpaperdresses #miljømandag

@barnafinternettet

@cecilieblaksted og @simplyfit.dk

@cecillegh og @groenhverdag

@matildadjerf

2 kommentarer

 • Sarah

  Sindsyg fedt indlæg, nice at du sætter fokus på bæredygtighed! 🙂

  Jeg har selv skaffet mig stål sugerør i guld, økologisk bomuldsnet og bambus tandbørste – jeg købte dog fra den danske side http://www.pureosophy.com , da de har nogle helt vildt flotte, gode og “rene” produkter samt gode priser!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • greensuede

   Hvor er det dejligt at høre. Tusind tak for det! Den vil jeg lige kigge på også så. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

I øvrigt #2